Når gullbukken blir til sølv –

Ja – som overskriften sier….Så kan faktisk gullbukken bli til sølv! Hvorfor og hvordan vi unngår det, skal jeg fortelle dere nå. For personlig så måtte jeg lære det på den litt kjipe måten..

Gullbukken min ble skutt i oktober 2016 – og i august 2018 ble den nedgradert til sølv. Det er min egen feil og jeg kan ikke klandre noen andre. Hadde jeg vært litt mindre ivrig så skulle jeg nok klart å kare meg til en gull, men slik gikk det ikke da jeg sto der med kniven og saga. Denne bukken var klar for plata og veggen, og det var da jeg fikk beskjeden… Dette kommer du til å angre på.
Vel, missforstå meg rett. Jeg er ekstremt glad for at jeg har skutt en bukk som gikk til sølv. Det i seg selv er jo en flott medalje å henge på geviret.

Så hva gjør man for å unngå dette? – Det er så såre enkelt at man skal ALDRI, og da mener jeg ALDRI, gjøre noe med skallen før den skal til en dommer. Om det så er snakk om en mindre bukk som kanskje ville gått til bronse, så la den være til dommeren har avgitt poengene sine. Det kan være avgjørende at du ikke gjør noe med den!
Jeg sto i furtebuda for noen mnd siden og klargjorde bukken min, og kappet nederste del av skallen og kokte den. Der etter ble den tørket og bleket med hydrogenperoksid….Da mistet jeg for mye vekt, og jeg tapte såpass med poeng at gullet røyk. Den totale summen endte til slutt opp på 127,1 poeng og en god sølv. For all del, men hadde jeg hatt litt større kunnskap til dette, så hadde jeg faktisk hengt opp en bukk med gull og ikke sølv. For en ting jeg har lært… Man vinner ikke sølv, man taper gullet! (Brutalt ordtak)….

En gullbukk som må nøye seg med sølvmedalje. Slik går det når en ikke er klar over måten en dømmer poeng på.
En utrolig flott bukk , med mye vekt i skallen. Og den har kraftige gevir hele veien.

SÅ her ble lærdommen hard, og jeg kommer ALDRI til å gjøre samme feilen igjen på en bukk jeg synes er verdt å få bedømt. 

Ut av alt dette, kom det også en glad nyhet. For jeg har fått bedømt ett gevir til, som riktig nok ikke er mitt. Jeg tok det bare med til dommeren, da jeg hadde det hjemme og hadde klargjort den for en kompis. 

Enda en sølv bukk, med litt kjekkere utfall. Den karet seg nemlig til sølv.

Da denne skallen skulle gjøres opp – Var beskjeden klar.. Den skulle ikke kappes, da skytteren synes det er finere med hele skaller. Noe som er smak og behag, og selvsagt ikke noe problem å lage til.
Jeg hadde den på vekta og målte litt for meg selv under prosessen. Den hadde potensiale og jeg var skeptisk en liten periode pga vekta, men det gikk jaggu bra. Så hvorfor er dette et godt eksempel i dette innlegget?
Jo – fordi den kom seg til sølv, takket være at jeg ikke kappet den for kompisen min! Den gikk inn til 117 poeng, og hadde jeg kappet denne, så hadde den havnet rett under 115 poeng, og kun gitt bronse.

Igjen, hadde dette blitt en bronse – så er det fortsatt en flott bukk. Men det er de få poengene som skiller fargen på det edle metallet. Da er det surt og ødelegge, fordi en selv har gjort noe for å påvirke den gitte poeng summen.

sølvet som ble reddet pga rett fremgangsmåte.

Uansett utfallet – så er dette to flotte bukker og de kommer til å gjøre seg veldig godt på veggen. Så man skal ikke henge med hodet. Bukk er bukk, det er geviret som avgjør det – ikke medaljer og poeng. Bare ha i bakhodet hvordan du går frem, når du har skutt en bukk og holder på å gjøre den klar for veggen. 

HUSKEREGLER:
Flå og kok skallen.
Tørk den i 30 dager.

IKKE GJØR NOE MER FØR DU HAR FÅTT DEN DØMT!

Det er ikke være. Håper mange der ute klarer å komme seg til en dommer med gode resultater, og at dette innlegget kan være med på å gi en aha opplevelse til deg som hadde tenkt å fikse den bukken som ligger i fryseren enda..

LYKKE TIL!

Joakim.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *