Riflerigg Skottland – 2018

Som så mange ganger før så er ramler jeg tilbake på samme rifle, gang på gang. Også denne turen ble det den trofaste .308Win som ble med.

Jeg har stående ett par rifler i kaliber .308win og 6.5×55. Men av en eller annen grunn, så blir det den groveste som får være med. Jeg er litt usikker på hvorfor det er slik, men det ligger vel litt i det at jeg kjenner dette våpenet godt, og det er med på å gi en ekstra trygghet som skytter. Jeg har skutt litt diverse med 6.5 også, men jeg er vel ett vanedyr og da er det ikke lett å bryte med gamle børsa.

Hele riggen satt opp til en liten photoshoot, etter en vellykket jakt.

Så rifleriggen i år er ganske lik fjorårets – men det er kommet ett par nye oppgraderinger.
Børsa er den samme, det er fortsatt folkebørsa Tikka T3 .308Win. Og selv om den har hatt noen skudd igjennom løpet, så er det fortsatt liv i den. Det som er forandret er stokken. GRS kom med en ny modell av Decima stokken, og jeg har flyttet denne fra 6.5 over på .308 børsa. Det som også er nytt, er demperen fra A-TEC. Tidligere har jeg hatt Carbon 01, mens jeg nå har gått over til Optima. Det er en snerten demper, og med den fiffige løsningen den kommer med så bruker jeg få sekunder på montering/demontering.

Optikken er den samme – Zeiss V8 1.8-14×50, med ASV. Jeg er blitt glad i denne kikkerten. Og selv under litt grumsete forhold så klarer den å gi meg det jeg trenger, der andre kikkerter hadde måtte gi tapt. Håndkikkerten er en Zeiss det også. En HT 10×54, den er suveren! Og personlig liker jeg godt kikkerter med x10 zoom. Som hjortejeger er jeg fan av større kikkerter, med unntak av rypejakt for kikkerter med x42 og nedover er lettere å dra med seg i fjellet.

Zeiss V8 1.8-14×50. Fin størrelse å ha på jakt bestående av både snikjakt og postering.

En av tingene jeg har investert i, er en riflereim med to stropper. Og muligheten for å bære børsa som en sekk, det er ikke feil på dager hvor man går ett godt stykke. Det er kanskje ikke noe alle trenger, men det var jaggu godt å få den muligheten.

Valg av ammo har alltid være det samme. Jeg har hele tiden brukt Federal Fusion 180grain kule, og den går såpass fint i børsa at jeg ikke ser noe grunn til å bytte.

Så hvordan ser riggen ut?:

Rifle –  Tikka T3 .308Win.
Optikk –  Zeiss V8 1.8-14×50
Lyddemper – A-TEC Optima
Oppgradert til GRS Decima stokk.
Ammo – Federal Fusion 180grain (11,7 gram).

Sivert har bukken i siktet, men det er en ung bukk fortsatt i bast.

Sivert fikk streng beskjed hjemmefra –  og fikk kun kjøpe ei børse sa han. Så da gjorde han det, og klinka til med en Blaser R8. Resten av rigger er ganske lik den jeg selv har, og kulevalget på denne turen var også Fusion. Så mulighetene er jo mange, men personlig så må jeg nå si at Tikkaen min gjør jobben like godt. Selv om det hadde vært moro å prøve noe nytt.

Joakim.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Mmm!, en flott og god rifle oppsett dette. Når en er ute på sånn jakt er det viktig å ha ei lett og kompakt rifle som er fin å dra med seg. 308 W er også et fint kaliber, som har den kraften og punshen en trenger. Den gjør samme jobben som 30.06, men mindre rekyl og smell.

    1. jegerbloggen

      Helt enig. Jeg er veldig glad i riggen min. Og jeg kjenner den såpass godt etter så mange år at jeg klarer ikke å kvitte meg med den heller. Så det blir vel 308 i noen år til fremover! 🙂