Hvordan kle seg på jakttur?? –

En uke med jakt i Skottland, ja, det kan være både vått og kaldt. Og værforholdene er ganske like de vi har her i på vestlandet på senhøsten. Så hvordan kler man seg da?

På den årlige turen min i starten på mai, så valgte jeg Seeland sin Key-Point dress. Bukse og jakke, ullgenser og sportsundertøy. Raggsogger, gamasjer og Alfa Bever Pro på beina.

Har hatt med ulike dresser hvert år, og det er moro å se hvordan de ulike modellene gjør seg i tidvis krevende forhold. Så hvordan gikk det i år?

Sivert kjører Hawker bukser og Eton jakke. Mens jeg kjører Key-Point i år.

Skoene ble godt behandlet før tur, og holdt meg både varme og tørre. Til tross for enkelte myrområder som var kliss klass!! Nå husker jeg ikke hva jeg betalte for skoene, men de er to år gamle, og med godt stell så funker de veldig godt enda. Så joda, de koster litt, men jeg angrer virkelig ikke på at jeg kjøpte disse.

Jaktdressen – Seeland, Key-Point. Den er lett, og buksen er av tynt materiale som gjør det fint på snikjakt. Så tar den ikke voldsom plass i kofferten heller. Litt mindre fleksibel enn Hawker modellene jeg har brukt, men lett og god til snikjakt. Den har tålt pissregn, yr, samt fineværet vi hadde ett par økter.
Jakka er laga i klassisk stil med store flotte lommer, og gjør seg nok like godt til både jakt og fiske. Etter litt sniking i myr og mose som er bløtt nok til at krypdyra for hjeller, så ble det til tider litt vått igjennom. Men det tørket opp stygg fort! Og jeg var tørr og fin ved neste økt etter ett par timer tørketid.
Jakka ble jeg nødt til å spyle, etter å ha hatt rådyr på skuldra ut av terrenget. Spylt ned med hageslange og fortsatt tørr på innsiden.!

På vei ut av terrenget med dyret på skuldra!
Foto: Brent Norbury

Til morgenen hadde jeg litt ull/sportsundertøy under. På ettermiddagen eller til økter hvor vi forflyttet oss en del, droppet jeg dette. Da var det skjorte og jakke som holdt.
Og de våteste etappene ble det med godt hell også brukt gamasjer. Høyt vått gress og lyng er ufint mot leggen og enkelte plasser til overkant av kneet.

Ligger ute for å speide etter rådyr som beiter i kanten på granfeltene. Perfekte forhold den dagen der!
Foto: Sivert Helland

Nok en uke er over, men jeg kom meg igjennom hele greia uten å fryse og plages med valg av klær. Og som en jaktdress er Key-Point å anbefale til bukkejakta her hjemme og sommerjakt på reven f.eks. Mens jeg utover sesongen kjører mer over på Hawker som er litt tykkere i stoffet.

Rutaskjorte under jakka var ikke feil. Perfekt underlag nå på våren mens man gikk på snikjakt.

Når man jakter en hel uke i strekk, så er sko og bekledning alfa og ikke minst omega for at man får en god opplevelse. Så når jeg reiser tilbake i juni, ja da kjører jeg Seeland igjen! 🙂
Gode klær og fottøy er halve turen. Ikke moro å gå rundt blaut og kald i flere dager.

Følger snart opp med innlegg om rifle-riggen jeg hadde med på tur. Følg med!

Joakim.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *