-Alle som jakter vil før eller siden få en mulighet til å skyte seg en rev, mens de kanskje venter på hjorten en måneskinnsnatt. Eller er du en rådyrjeger som får besøk av reven med jamne mellomrom?
Uansett – er vi da flinke nok til å bruke disse flotte pelsverkene til noe?
Ta deg tid til å flå, og har du ikke tid der du står midt på natta – så legg den i fryseren eller heng den på veggen til du har tid.

-Jeg har skutt en del pelskledde rødfiser over årene som har gått. Og en del av dem mens de er kledd i sin fineste stas i vinterhalvåret. Tidligere må jeg innrøme at de ble dumpet på åte, eller bare gjemt bort under ei skjørtegran o.l….Men noe har skjedd – og jeg føler det er en døende tradisjon og ta vare på pelsen til rødreven.

Alle snakker om mårfangst når det kommer til å flå, berede og sende inn pelsverk. Mens reven blir mer og mer glemt. Men med ett kjapt youtube søk, så finner man ut at det er veldig lett å flå mikkel også. Og det er nok rev til å prøve seg frem. «Learning by doing» er absolutt det beste her.

– På diverse forum/grupper man finner på facebook, snakkes det stadig om hva som er det optimale kulevalget for å ta vare på pelsen til en rev. Men når skuddet har gått, så blir den ofte (om man skal tro komentarfelt) dumpet alikevel. Hva er da vitsen med å finne opp kruttet på nytt hver sesong for å lage minst mulig skade?
Jeg skjønner at øyelokkene kanskje er litt tunge etter en natt i glugga, så det er ikke optimalt å stå der med kniver og andre skarpe gjenstander. Men heng den på veggen og vent til dagen etterpå. Den tåler og henge en dag eller to, på lik linje med måren som kanskje henger opp til en uke i fellene.

Og så finnes det jo utfattelig mange fine produkt man kan få laget av reven når pelsen er ferdig. Så en oppfordring til alle der ute som skyter seg en vinterrev – ta vare på den! Prøv deg frem. Skulle det ikke bli helt 100% første gang, så blir det bare bedre og bedre for hver rev som flås.
-Fremgangsmåten er lett, og når man bare kaster seg i det så får man enda mer ut av jakta. Og i skrivende stund har jeg pels på tana, og til tining for flåing. Er du veldig i tvil, så finnes det alltid en som vil hjelpe litt og vise hvordan man går frem. Jeg hat fått smaken på å ta vare på det jeg skyter/fangster nå, og jeg kommer til å dele bilder på facebook siden til Jegerbloggen etterhvert som det begynner å bli en del pels.
Joakim.