Passer du på hørselen din ??

Å passe på hørselen sin kan være en fordel – du får bare utlevert ett sett ører. Og som jeger, kan du være ekstra utsatt når du skyter eller kanskje han som står rett ved siden av deg fyrer av en salve.
På banene rundt om så er det jo påbudt med hørselvern, og mang er flinke til å bruke det. Men på jakt ser man en skummel trend med å ikke bruke noe som helt. Og når skuddet har gått og du står der med en kraftig pipelyd i ørene, så er det fordi kålbladene på siden av hodet ditt prøver å fortelle deg at du ligger i grenseland!

Rett før jul hadde jeg og mine kolleger på jobb en liten innføring av støy, og hørselskader igjennom bedriftshelsetjenesten. Det var utrolig spennende å få se diverse grafer og målinger som blir gjort. Og man blir ganske overrasket når en ser hvor lite som egentlig skal til før det kan gå riktig ille.

De siste årene har jeg brukt mine formstøpte hørselvern fra Starkey – de er elektroniske og du hører alt som skjer rundt deg og hørselen din er beskyttet. De er ikke i veien for hverken skytingen eller jaktopplevelsen din! Det er så godt å kunne skyte etter viltet og samtidig høre hva kameraten din sier til deg etterpå. Og selv om du kanskje ikke merker noe av det i dag, så kan skadene komme sigende på etterhvert du selv drar på årene.

Se så liten plass det tar!! Med et snertent lite etui så får du plass i hvilken som helt lomme!!

Jeg har bruker mine uansett når jeg er ute – Skal jeg gå en lengre tur etter rype og skogsfugl, eller bare en snartur innom åte, så er de med. Følelsen av å være litt naken er vel på sin plass, dersom jeg ikke har disse i ørene når jeg er ute med våpen.

Så til alle der ute som er ivrige jegere – Hørselen din må du ta vare på! Og det er bedre å begynne nå, enn når skaden allerede er der.
Personlig fikk jeg en liten aha opplevelse etter kurset på jobben som jeg nevnte tidligere. Og det er ikke mye som kan gjøres den dagen du sitter der med redusert hørsel.

Prosessen med å støype ørene dine tar ikke mange minuttene og er med på gi deg perfekt tilpasset hørselvern til deg. Så det er faktisk verdt det. Med mindre du jakter med pil og bue en eller annen plass i utlandet, da er du fritatt..Men ellers så anbefaler jeg alle en tur til en plass de hjelper dere med formstøping og bestilling av Soundscope fra STARKEY NORGE.

Så om ikke du vil passe på hørselen din – la SOUNDSCOPE gjøre det for deg !

Joakim.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *