Seeland Hawker –

Vi har jo lange tradisjoner i Norge, når det kommer til jakt og friluft. 

Og når vi har tenkt oss ut, så liker vi å ha god bekledning. Ordtaket «Det finnes ikke dårlig vær…» er jo noe alle er vokst opp med.  

 

Sludd, regn, snø, sol, vind…Alt på en dag! Livet som jeger på vestlandet…

I mine år som aktiv jeger, har jeg brukt mye forskjellige typer bekledning. I høst har jeg brukt Seeland Hawker. Og jeg har god tro på at det kan bli den nye folkedressen. Den er fryktelig god! Til mitt bruk har den vært suveren – og mitt bruk går over ett bredt spekter. Vi snakker alt i fra 1300moh på rypejakt, til hjorten i bratte lier, og ned til postering og snikjakt lenger ned i terrenget.  

 

Dressen er laget i Seetex materiale og er utrolig stretchy. Dressen er selvsagt vind og vanntett også. All praktisk info finner du på www.seeland.com, så gå inn og les mer der – mens jeg deler min erfaring med dressen.  

 

Støkkjakt på skogsfugl i bjørkeskogen…Ingen problem!

Her på vestlandet er det jo ikke uvanlig med noe nedbør, og litt vind hører med. For min del er det ingen ting som slår en allround dress, slik at jeg ikke trenger å kjøpe nye klær til hvert bruk. 

Hawker funker utmerket til all slags jakt, og den er tykk nok tidlig på sesongen til at man slipper å tenke på stilongs o.l, og det er utrolig gode muligheter for lufting på de varmeste dagene. Og når det har blitt kaldere, så bare hiver vi bare på noe super undertøy. Personlig så liker jeg å ha gode fleksible klær, med mulighet til å ha noe under, og ikke gå med store, klumpete klær.  

Dressen har klart seg veldig bra! Jeg har ikke gått og vært kliss våt, kald, eller følt at jeg burde tatt på meg noe annet. 

 

900moh…Snø, vind og ulendt terreng. Seeland er så fleksibel at den gir god bevegelses evne mens du klatrer og sliter.

Noe som ligger litt i bakhodet når man skal ha nye jaktklær er jo prisen. Det er jo ikke alle som ønsker å kjøre på med opp mot 10.000kr for jaktbekledning. Og er du en ny jeger, så kan jo det være nok til å skremme livskiten av enkelte…. 

Vel, Seeland Hawker koster deg under 3000kr, da har du jakke og bukse. Noe som er veldig overkommelig.  

 

Jeg har brukt denne såpass mye i høst, og er blitt veldig glad i den! Som en allround jeger er det moro å kunne bruke samme bekledning over alt. Nå har jeg selvsagt også forhørt meg litt, om hva andre som også har brukt denne dressen synes – og det er utrolig mye gode tilbakemeldinger å få! 

 

Her får du mye for pengene og jeg kommer til å kjøre Seeland fremover også. Mye gode merker der ute, men dette blir mitt merke fremover og jeg tror mange vil få en positiv opplevelse av Hawker. 

 

Nå er det jo ikke lenge til jul heller – så hvorfor ikke legge den under treet til jegeren/jegerene du deler husholdning med?

Til slutt skal vi ikke glemme at den er tilnærmet lydløs. Det er ikke feil når snikjakt er en av favoritt jaktformene mine.

Ja, det er mye skryt å komme med når det kommer til denne modellen. Jeg er fryktelig fornøyd, og synes flere burde ta en titt på denne dressen neste gang de er ute for å handle nytt utstyr til jakta.

Joakim.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *