Reisebrev fra Skottland – del 1

Skottland – her kommer jeg! Og jeg har pakket med meg masse ammo og godt humør.

Man vet aldri hva man kan forvente når man reiser til ett land som tilbyr alle årstidene i løpet av en og samme time. Så hva pakker man – Jo, man pakker alt..
Det må forberedes til regn, sludd og varme..Denne uken ble det KUN sol, og enda litt mer sol! Det var helt fantastisk, og det ga i tillegg en ekstra boost til alle bukkene som var ute for å skaffe seg terreng, og områder til sommerens brunst. Alt var tilrettelagt, noe som igjen førte til en tur som ble over all forventning.

Å komme frem til 12 varmegrader utpå kvelden og ikke en sky på himmelen, gjør automatisk trua på å få skutt noe skyhøy! Så dette reisebrevet hadde blitt veldig langt om jeg skulle kastet med alle høydepunker på en gang. Derfor velger jeg å dele opp alt jeg har på hjertet, og hvert fall blir skrevet ned med sitt eget blogg innlegg.

Jeg har kjent Brent Norbury i noen år nå, og han har etterhvert blitt en av mine beste venner. Så det å få reise bort å jakte sammen med han, er mer enn bare å få skyte seg noen rådyr. Det handler om å pleie vennskap! Og hele familien hans tar utrolig godt vare på meg, så jeg stortrives hver eneste gang jeg er der.

Slik så det ut etter at jeg hadde jaktet i 7 dager. Og det gliset som er klistret midt i fjeset sier vel sitt!

Nå er jeg jo trygt hjemme igjen, og kan forsikre alle om at det var en tur som virkelig kommer til å huskes. Sjeldent har ting klaffet så bra som det gjorde denne gangen. Det tviler jeg på skjer igjen med mindre jeg jakter i hegn!

Dager og stunder som dette! Det må nesten oppleves, det er kan ikke forklares…

Vi kunne tråkke rundt i tørre terreng over alt, og her har vi enda til satt oss ned i lyng/myr uten at vi ble fuktige i bakenden engang. Så det var ikke feil å ligge her å speide etter rådyr som var på vei tilbake fra morgenbeitet, og krysset ett stort åpent landskap på vei inn i skogen.

Å si at jakt i Skottland er enkelt, fordi det er jo så mye dyr der borte – det er feil! Du har faktisk ikke mye å gjemme deg bak, det er mye åpent lende med hogstflater og gater mellom trærne som gjør at man er veldig eksponert. Når det er sagt, så er det jo en større tetthet i bestanden, så man får nok flere sjanser enn man kanskje ville fått her hjemme i Norge.

Det ble jaktet mye denne uken. Vi sto opp 04.30 og var i seng ved midnatt samtlige dager. Og det gjør noe med deg, du merker ikke at du er trøtt…Før du sitter på flyet og skal hjem igjen. Da merkes det veldig godt på kroppen at du har hatt åtte harde dager. Lite søvn er egentlig ikke det verste, men du bruker jo kroppen fysisk hele dagen. Mye gåing med våpen og sekker, opp og ned i terrenget. Lite er kjekkere der og da, men man marker det godt når man setter seg på flyet og skal hjem. Skuldrene er senket, alt er på plass og du er sjekket inn. Da kommer en god følelse i kroppen og det på tide å la inntrykkene synke inn.

Å få komme tilbake år etter år, ja, til og med flere ganger i året er utrolig moro! Og jeg blir en bedre og bedre jeger for hver gang jeg har vært der borte. Selv om du har med deg guide til tider, så tvinger du til å virkelig skjerpe sansene dine. Jeg tror at mye av de gode resultatene jeg har hatt her hjemme de siste årene, kommer av turene til Brent og Skottland.

Utstyret er på plass, og jeg har nettopp vært litt for sent ute til å skyte en flott bukk. Da ble det tid til å ta litt bilder i fine omgivelser i stedet.

Denne turen har jeg vært flinkere til å ta meg god tid. Tidligere år har jeg vært veldig opptatt av å jakte og ikke klart å ta meg tid til å nyte turen. I år der i mot ble det andre tilstander. Jeg bruke mye tid på å få tatt litt bilder. Når jeg kom over områder som ga fine bakgrunner og det ikke var vilt til stedet. Uten rifla hadde nok turen endt opp med mest bilder og lite trofè. Den gjorde jobben sin og jeg synes den fortjener en liten plass i dette innlegget.

Håper alle følger med videre. Jeg kommer som sagt til å ta for meg hvert enkelt fall i egne innlegg fremover. Det er totalt 8 stk jeg kommer til å skrive om så det er bare å henge med i tiden fremover.

Vurderer du en tur til utlandet? I så fall – hvor er det din drømmereise går?

Joakim.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *