Avhengighet av viltkamera –

Tidligere var jeg enormt opptatt av viltkamera – og jeg hadde mange av dem i ulike merker og fasonger. Nå har jeg ikke mange igjen liggende her hjemme, da noen er på utlån og andre har takket for seg etter mange års bruk.
Siden jeg startet med dette har det skjedd utrolig mye! Det er kommet flere merker på markedet, og det har blitt billigere pr megapixel om man kan si det på den måten.

Nå har jeg skrevet litt om dette tidligere, og jeg har skrevet om de ulike modellene jeg har hatt. Problemet mitt nå der i mot, er at jeg er farlig nær ved å investere i en god del og sette ut på ulike områder til ulik bruk! Nei, snakker ikke om 1-2 nye, men ihvertfall ett tosifret antall. Jeg har enda ikke bestemt meg for hvilke jeg skal gå for, men jeg kikker rundt om for å se an mulighetene.

Det er jo utrolig moro – med full kontroll over det man skulle ønske, om det er reveåte, mårfeller, minkfeller, eller en saltstein eller to til hjortevilt.
Jeg har fått masse artige bilder oppigjennom tiden når jeg brukte litt tid på å kartlegge aktiviteten på viltet i terrenget jeg jakter mest.
Jeg kan vise til mye rart som f.eks :

Det å bla igjennom å finne slikt er jo bare utrolig moro, og det er ikke første gangen denne bukken var innom for å sjekke ut hva dette var. Det har vært episoder hvor den har slikket ned hele kamera og lagt igjen klissete hinne over linsa….Det er noe litt utenom det vanlige, og gjør at det til tider er utrolig spennende å sjekke minnebrikken som har stått uberørt over tid.

Dagleiet er funnet og jeg hadde denne liggende flere ganger i timevis – så her må det jo kanskje opp ett nytt kamera…?

To rever som ikke er helt enige på åte, det er ikke sjelden kost på åtet at det er to stk samtidig. Hadde jeg hatt ett som filmet i skikkelig kvalitet her så skulle jeg nok fått en artig sekvens på film, det er jeg overbevist om!

Enda en som er observert på åte – og den har med årene bare hatt med seg flere og flere. Jeg har hatt opp til 4 stk på samme plassen…samtidig!

Måren ble ett offer for viltkamera flere ganger. Og til slutt fikk jeg den på film når den en dag i desember gikk i fella. Det er noe av det kjekkere jeg har fått på viltkamera per i dag. Tror jeg…

Jeg kunne fortsatt denne rekken med bilder i det uendelige – men det får vel være grenser…
Når jeg gikk igjennom mappene mine med viltkamera bilder på en av mine gamle disker ble det litt rykninger i kjøpefingeren.

Det som må være kriteriene for ett godt kamera i dag må vel være følgende:
– God videokvalitet.
– Lang batteri levetid.
– Lett og betjene.
– Og god spredning på IR lyset.

Vi får se hva som skjer mot sommeren, om jeg kommer til å gå i fella, og hvilke felle går jeg i… Det blir ihvertfall kjøpt kun ett merke, og en modell denne gangen, slik at jeg har full kontroll. Det vil vel også bli merket på kart og kjørt fult ut for å få best mulig oversikt på hva, hvilke, hvor, osv…

Har du viltkamera? I så tilfelle – hvilke har du, og er du fornøyd?

Joakim.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *