Ny kikkert på toppen av rifla…

Ny kikkert på rifla er aldri feil. Denne gangen har jeg pyntet på det for å være best mulig rustet til jeg drar over for å jakte litt rådyr i Skottland.
Jeg har tidligere hatt på en Classic Diavari fra Zeiss (3-12×56). Og denne har absolutt gjort en fabelaktig jobb for meg, men det er jo alltid kjekt å oppgradere litt når man har mulighet til det.

Det var lett å sette på dette selv, og med litt verktøy så er det ikke noe problem å gjøre denne jobben selv! Og det er litt mer stas når alt er gjort på egenhånd ;)!

Den gamle kikkerten jeg har brukt de siste årene. Classic Diavari 3-12×56.

Nå har jeg fått meg en god oppgradering og det blir satt på skinne slik at V8 kikkerten sitter godt. Den kommer med 36mm rør, og da ble det greiest med skinne for min del.
Og det er jo aldri feil å ha liggende, man vet jo aldri til senere anledninger.

Fremgangsmetoden var egentlig ikke noe problem, jeg fjernet den kikkerten og montasjene som allerede satt på, før jeg tok ut de fire skruene som sitter på toppen av låsekassa. De som allerede satt der var av verdens dårligste kvalitet og gjengene på det som var mer som plastpropper ble ødelagt med en gang!

Før jeg monterte skinne på toppen.
Skinna er på plass.

Den ligger utrolig bra, og jeg har god tro på at det skal bli artig å skyte med noe helt nytt.
Mellom skinna og rifla hadde jeg på litt smøremiddel slik at ikke det skal være like lett for at det blir rust under der.

Slik ser det ut med en ny kikkert, godt plassert på rifla.

Utrolig godt fornøyd med det nye siktet og jeg gleder meg til å skyte det inn så fort jeg kommer meg på banen. Jeg har sett igjennom en del kikkert de siste årene, og det er lett å se hva som er gode og dårlige kikkerter.

Nå gleder jeg meg utrolig mye til å komme meg på tur å teste dette skikkelig, under tidvis krevende forhold i Skottenes utemmelige værforhold.

Det som er ekstra moro er jo at det er ASV påmontert, og det skal bli kult å få teste i reelle situasjoner….

Nå er børsa klar og jeg mangler egentlig bare at reisedatoen kommer!

Joakim.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *